Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo smo prepoznali pomembnost digitalne vključenosti, ki bo v prihodnosti igrala še večjo vlogo. Z namenom, da zagotovimo enake možnosti za vse otroke pri pridobivanju digitalnih veščin in varnem sodelovanju v digitalnem okolju, smo vzpostavili mehanizem za pridobitev brezplačnih prenosnih računalnikov za šoloobvezne otroke iz socialno najbolj ranljivih okolij.

V okviru tretjega javnega poziva lahko brezplačne prenosne računalnike prejmejo posamezniki, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  •  Prejemajo otroški dodatek in so uvrščeni v dohodkovni razred od prvega do vključno šestega, ali pa so rejniki z denarnim prejemkom v višini otroškega dodatka, kot je določen za najnižji dohodkovni razred za prvega otroka
  • Imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

Po izdani pozitivni odločbi prejmejo prenosni računalnik brezplačno na dom po pošti. Za pridobitev računalnika je potrebno izpolniti priloženo vlogo in jo poslati na naslov:
JŠRIPS RS, Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana s pripisom – Vloga za javni poziv MIRO.
Vloge ni treba priložiti nobenih dodatnih dokazil.

Naš cilj je omogočiti otrokom enakovreden dostop do digitalnih virov in jih s tem podpreti na poti k uspešni digitalni prihodnosti.

Prenosniki-Vloga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Images:

Dostopnost